Lenfosit Aşı Tedavisi

Lenfosit Asi Tedavisi

Lenfosit aşı tedavisi, tekrarlayan düşük vakalarında veya nedeni bilinmeyen infertilite tedavisinde kullanılan bir yöntemdir. Bazı kısırlık problemlerinin altında bağışıklık sistemi yatabilmektedir. Bağışıklık sistemi vücuda dışarıdan gelen proteinlere karşı tepki gösterir ve bu yapılara karşı savunma mekanizması geliştirir. Bu durumlar arasında anne adayının vücudu plasentaya ait dokulara tepki vererek, plasentayı vücuttan atabilir, bir diğer deyişle düşüğe neden olabilir. Lenfosit aşı tedavisiyle bu durumun önüne geçilmesi hedeflenmektedir. Lenfosit aşısı, 1978 yılından beri kullanılan bir tedavi olup anne, baba ve bebek sağlığı için herhangi bir risk teşkil etmemektedir. Günümüzde sıklıkla, tüp bebek tedavisini desteklemeye yönelik tercih edilen yöntemler arasında yer almaktadır.

Lenfosit Aşı Tedavisi Nasıl Uygulanır?

Lenfosit aşı tedavisinde baba adayından alınan kan örneği bir takım işlemlere tabi tutulur. Ayrıştırma işlemi yapılırken özel solüsyonlar ve santrifüj işlemi uygulanmaktadır. Bu sayede kan örneği içerisinde yer alan lenfositleri ayrıştırılır. Ayrıştırılan lenfositler, anne adayına kolunun dört ayrı bölümünden deri altına enjekte edilir. Enjeksiyon işlemi sırasında kişilerde uygulama bölgesinde hafif bir yanma veya ağrı oluşumu gerçekleşebilir. Lenfosit aşısı tüp bebek tedavisi öncesinde üç kez ve embriyo transferi ardındansa iki kez uygulanmaktadır.

Lenfosit Aşı Tedavisi Kimler İçindir?

Lenfosit aşısı kimlere yapılır; nedeni açıklanamayan infertiliteye sahip olan kişilerde uygulanabilmektedir. Bunun yanı sıra tekrarlanan düşüğe bağlı olarak başarısız tüp bebek tedavisi geçmişine sahip olan kişiler için de önerilmektedir.

Hangi Durumlarda Lenfosit Aşı Tedavisi Uygulanmaz?

Tedavi öncesinde baba adayına çeşitli testler uygulanmaktadır. Testlerin sonucunda baba adayında hepatit veya HIV bulunması halinde uygulama gerçekleştirilememektedir.

Lenfosit Aşı Tedavisinin Avantajı Nedir?

Lenfosit aşı tedavisi, tüp bebek tedavisinin başarı oranını arttırmaktadır. Anne ve bebek sağlığı için herhangi bir riski taşımamaktadır. 40 yıla aşkın bir uygulama olması, güvenilirliğini her geçen gün kanıtlamasını da sağlamıştır. Uygulama kolay ve zahmetsiz bir uygulamadır.

Lenfosit Aşısı Ne Zaman Yapılır?

Kanda bulunan beyaz kürelere benzeyen yapıya lenfosit adı verilir. Görevleri bakteri, virüs gibi tehdit mekanizmaları ile savaşmaktır. Vücut yapısı normal şartlarda bebeği yabancı bir madde olarak görüp saldırmazlar. Fakat bazı durumlarda kadınlarda lenfositler oranlarını değiştirir, fonksiyonlarını tam olarak yerine getiremez ve embriyoyu düşman gibi görmeye başlar. Embriyoya vücuttan atmak için salgılar üretip ona saldırmaya başlarlar. Embriyo anne ve babanın ortak genlerini taşıdığı için babadan gelen genler anne vücudunda yabancı olarak algılanabilir. Bu nedenle olabileceği gibi annede kabullenme için çalışan sistemde de yetersizlik olabilmektedir. Lenfosit aşısı ne zaman yapılır sorusunun cevabı bu noktada önem taşır. Lenfosit aşısı ile reaksiyonları bastırabilir babadan alınan kanın lenfositleri ayrıştırılabilir. Böylece aşı haline getirilerek cilt altından anneye aşı olarak verilir. Kişisel durumlara bağlı olarak hamilelik öncesi 1 ay arayla 2 veya 3 kez, gebelikten sonra da 1 ay arayla 2 veya 3 kez uygulanabilir.

Lenfosit Aşısı Fiyatı Nedir?

Son dönemlerde popüler olan uygulama gerek başarı oranları gerekse uygulamadaki kolaylıkları sayesinde sıklıkla tercih ediliyor. Lenfosit aşısı fiyatı aşının uygulandığı klinik ve uzman doktorlarına göre değişkenlik gösterir. Ayrıca çok maliyetli bir işlem olmaması nedeniyle her bütçeye uygun bir uygulama olarak hamile kalmak isteyenlerin tercih ettiği bir yöntem olarak biliniyor. Lenfosit aşısı ile hamile kalanlar tüp bebek şansını arttırarak aynı zamanda anne ve bebek sağlığına zarar vermeyen bir uygulama olarak tercih ediyor.